ALUSTAVA TAPAHTUMA INFO JA OHJEET 2024


A. Kisakanslia (kts tilasuunnitelma: klik)
Kisakanslia sijaitsee Raatin Stadionin liikuntasalissa, avoinna perjantaina klo 12 - 20 sekä lauantaina klo 9 - 17. Kisakansliassa varmistat osallistumisesi ja samalla vastaanotat osallistumismateriaalin, joka sisältää: kilpailunumeron & hakaneulat, käsiohjelman ja osallistujalahjan.

B. Kilpailunumerot
(taustavärit: maraton keltainen, puolikas valkoinen, kymppi vihreä, vitonen oranssi).
Numero kiinnitetään kilpailupaidan rintaan ja pidetään näkyvillä suorituksen aikana. Numeroa ei saa peittää, eikä taittaa. Kirjoita yhteystietosi sekä mahdolliset allergiat/lääkitykset numeron taakse, tiedot auttavat mahdollisissa ensiaputapauksissa.

C. RFID-tunniste
Ajanoton RFID-tunniste/chip on kiinnitetty valmiiksi kilpailunumeroon - älä irroita sitä!
Maratonviestissä RFID on kiinnitetty viestikapulaan.

D. Pysäköinti ja liikenne (kts pysäköintisuunnitelma: klik)
Raattiin pääsee autolla vain Merikosken siltoja pitkin. Etelästä tullessa ajo Lohitietä ja pohjoisesta Raatintietä. Kaikki kaupungin merkittävimmät linja-autolinjat kulkevat siltoja pitkin. Pysäkit molempiin suuntiin ovat aivan stadionin aurinkokatsomon muurien takana. Kevyen liikenteen käyttäjät pääsevät Raattiin etelästä joko Pikisaaren, Linnansaaren tai Merikosken siltojen kautta sekä pohjoisesta joko Alakanavan tai Merikosken siltojen kautta.

Parkkipaikkoja on kisakeskuksessa rajallinen määrä. Liikenteenohjaajat ohjaavat autolla saapuvat pysäköintialueelle, jossa on vapaita paikkoja. Tapahtumapäivän ruuhkien välttämiseksi paikalle kannattaa tulla hyvissä ajoin. Suosittelemme tulemaan paikalle kimppakyydeillä, jalkaisin, polkupyörällä tai julkisia kulkuneuvoja käyttäen. Linja-autoaikataulut löytyvät osoitteesta www.oulunjoukkoliikenne.fi. Noin kilometrin etäisyydellä kisakeskuksesta sijaitsee Oulun keskusta-alue, josta löytyy runsaasti maksullisia pysäköintipaikkoja (esim Kivisydän).

Huom: Raatinsaaressa pysäköinti vain pysäköintiin varatuille paikoille. Nurmikolle tai muille P-paikkojen ulkopuolisille alueille pysäköinti omalla vastuulla.

E. Pukuhuoneet ja varustesäilytys
Pukuhuoneet sijaitsevat Raatin Liikuntakeskuksessa. Henkilökohtaiset varusteet voi jättää säilytykseen Raatin stadionilla sijaitsevaan (linkki) valvottuun varustussäilytyspisteeseen. Säilytys avoinna la klo 10 - 17. Tapahtumaan osallistuvilla on juoksun jälkeen saunomis- ja uintimahdollisuus Raatin liikuntakeskuksessa (sisältyy osallistumismaksuun).

F. WC:t
Tapahtumakeskuksen sisätilojen ensimmäisestä kerroksesta (linkki) sekä toisen kerroksen katsomoiden alaisesta tilasta (linkki) löytyy wc-tiloja. Lähtöpaikkojen läheisyydestä Kuusisaaresta ja stadionilta maalialueen läheisyydestä (linkki) löytyy kemiallisia wc-tiloja. Lisäksi jokaiselta huoltopisteeltä löytyy vähintään yksi kemiallinen wc.

G. Kokoontuminen, alkujumpat ja lähtöpaikalle siirtyminen
Alkujumppaan osallistujia pyydetään kokoontumaan noin 30min ennen startteja Kuusisaareen, jossa järjestetään alkujumpat seuraavasti:
klo 10.30 - 10.45: Terwamaraton | -kymppi | -vitonen & maratonviesti
klo 12.50 - 13.05: Terwapuolikas
Siirtyminen lähtöpaikoille alkaa välittömästi alkujumppien/-verryttelyjen jälkeen.

H. Lähtö ja maali
Maratonin, puolimaratonin ja kympin lähdöissä juoksijoita suositellaan sijoittumaan omien tavoiteaikojen mukaisiin lähtökarsinoihin, joiden välille viritetyt muovinauhat poistetaan pari minuuttia ennen lähtölaukausta. Verryttely kielletty väliaikapisteen ja maalin läheisyydessä. Maali sijaitsee Raatin Stadionilla.

I. Lähtöajat (lähdöt Kuusisaaresta tai sen välittömästä läheisyydestä)
klo 11:00 Terwamaraton & maratonviesti | 42.2 km
klo 11:10 Terwakymppi | 10 km
klo 11:20 Terwavitonen | 5 km
klo 13:15 Terwapuolikas | 21.1 km
Lähtöviivojen kohdilla ao kuvan mukaiset lähtövaatteet:
 
J. Reitti (kts: Reittikartat)
Terwavitonen ja Terwakymppi juostaan yhtenä kierroksena, Terwapuolikas kahtena kierroksena sekä Terwamaraton ja maratonviesti juostaan neljänä noin 10,5 km:n lenkkeinä. Reitin merkinnässä on käytetty kalkkiviivaa, nuoliopasteita, merkkinauhaa, aitaelementtejä, kartiorajaajia ja kilometrikylttejä. Liikenteellisesti vaarallisissa paikoissa on erillinen henkilöohjaus.

K. Kilometrimerkinnät
Terwavitosella oranssitaustaiset, Terwakympillä vihreätaustaiset, Puolimaratonilla valkotaustaiset ja Terwamaratonilla keltataustaiset km-merkinnät.
                                                                 
L. Jänispalvelu (linkki)
Jänispalvelu auttaa juoksijoita säilyttämään tavoiteajan mukaisen tasaisen vauhdin koko juoksun ajan. Juoksussa toimivat jänikset löytyvät lähtökarsinoiden keulilta. Jäniksillä yllä keltaiset jänispalvelu-liivit.

M. Huolto
Numeroidut huoltopisteet on merkattu reittikarttaan ja ne sijaitsevat noin 3-4 km:n välein. Reitin varren huoltopisteillä seuraavat tarjoilut sekä palvelut:

  • omien juomien pöytä sijaitsee 20-30 metriä ennen alla lueteltuja pöytäryhmiä
  • 1. pöytäryhmä: Squeezy Energy Drink (orange/appelsiini)- urheilujuoma pahvimukeissa
  • 2. pöytäryhmä: banaani, rusinat,  suolakurkku
  • 3. pöytäryhmä: vesi muovimukeissa
  • kemiallinen-wc hetimiten 3. pöytäryhmän jälkeen.

N. Omat juomat (vain maraton)
Huoltopisteille kuljetettavat omat juomapullot on toimitettava omalla kilpailunumerolla ja kierrosnumerolla (1/4, 2/4, 3/4 ja 4/4) merkittyinä Raatin Stadionin maalialueen huoltoteltalla sijaitseviin kuljetuslaatikoihin lauantaina klo 9:45 mennessä. Huoltopisteillä omat juomat sisältävä pöytä on sijoitettu ensimmäiseksi. HUOM! Juoksijoiden huoltaminen ja juomien antaminen muualla kuin virallisilla huoltopisteillä ei ole suositeltavaa. Huoltopisteen alueella oma huoltaja voi ojentaa kisakeskuksesta huoltopisteelle järjestäjien toimesta toimitetun juoman juoksijalle.

O. Keskeyttäminen ja keskeyttäneiden kuljetuspalvelu
Mikäli joudut keskeyttämään, ilmoittaudu lähimmän huolto- tai ensiapupisteen toimitsijalle. Mikäli tarvitset autokyydin tapahtumakeskukseen, voit soittaa ja tilata veloituksettoman kuljetuksen kilpailunumerossa olevasta numerosta. Kuljetus on mahdollista tilata myös huoltopisteiltä. Huomioithan, että samaan aikaan saattaa olla useita keskeyttäneitä, joten voit joutua odottamaan hetken. Käy ilmoittamassa kisakansliassa keskeyttämisestä, jotta tulospalvelulle menee tieto keskeytyksestä. Keskeyttämisilmoituksen voit tehdä myös autokyydin kuljettajalle.

P. Ensiapu
Ensiapupisteet kisakeskuksessa Raatin stadionilla sekä Laanilan koulun ja Koivurannan huoltopisteillä. Huoltopisteiltä yhteys ensiapuun ja keskeyttäneiden kuljetukseen.

Q. Tulokset
Tulospalvelu julkaisee osallistujan ilmoittautumisen yhteydessä antamat nimi- sekä paikkakunta-, seura- tai yritystiedot tapahtuman virallisissa tuloksissa.
Tulokset julkaistaan ainoastaan internetissä osoitteissa https://www.terwamaraton.fi/tulokset/results. Tuloksissa bruttoaika (lähtölaukauksesta maaliviivan ylitykseen) on kilpailijan virallinen aika. Palkitsemiset tehdään bruttoaikojen perusteella.

R. Diplomi/Kunniakirja
Tapahtuman jälkeen kaikki tuloksen saaneet pystyvät tulostamaan 'Reaaliaikainen tuloseuranta - OnLine Results' -sivulta (https://www.terwamaraton.fi/tulokset/results)  henkilökohtaisen diplomin/kunniakirjan (klikkaa omaa nimeä ja sen jälkeen painiketta "Diplomi") ja halutessaan myös jakamaan tuloksensa Facebookissa ja/tai viestipalvelu X:ssä (ent. Twitter).

S. Palkinnot
Osallistumismitali jaetaan kaikille maaliin tulleille seuraavasti:
- maraton kulta
- puolimaraton hopea
- kymppi ja vitonen pronssi
- maratonviesti pronssi.
Yleisten sarjojen 5 parhaalle sekä ikäsarjojen ja kuntosarjan 3 parhaalle pokaalit tai tuotepalkinnot. Lisäksi 42.2km, 21.1km ja 10km -matkojen kolme nopeinta miestä ja naista palkitaan lahjakortein.

Palkintojenjakoaikataulu:
~klo 12:10 Terwavitonen 5 km: P9|T9, P11|T11, P13|T13, P15|T15, M|N-kuntosarja
~klo 12:30 Terwakymppi, 10 km: M17|N17, M19|N19, M|N
~klo 15:00 Terwamaraton, 42.2 km: M|N, M40-M65 ja N40-N45
~klo 15:45 Terwamaraton, 42.2 km: N50-N65
~klo 16:00 Terwapuolikas, 21.1 km: M|N, M22|N22, M40-M70 ja N40-N50                        
~klo 16:30 Terwapuolikas, 21.1 km: N55-N70
Palkintojenjaot järjestetään Raatin stadionilla (säävaraus).

Kilpailuennätysbonukset:
Maraton 300€, nykyiset ennätykset: naiset 2.50.28, miehet 2.27.59.
Puolimaraton 150€, nykyiset ennätykset: naiset 1.14.44, miehet 1.08.54.
10km 150€, nykyiset ennätykset: naiset 31.59, miehet 30.26.

T. Peseytyminen
Peseytymismahdollisuus Raatin liikuntakeskuksen tiloissa lauantaina klo 11:30 - 18:00. Huom! Raatin liikuntakeskuksen pukuhuone-, peseytymis- ja uimahallitilat ovat varattu tapahtumapäivänä ainoastaan Terwahölkän ja -maratonin osallistujille.

U. Vakuutus
Osallistujia ei ole vakuutettu tapahtuman puolesta. Suosittelemme osallistujille henkilökohtaista vakuutusta.

V. Valokuvaus
Tapahtumassa ei ole sopimuskuvaajaa. Järjestäjillä on vapaa käyttöoikeus tapahtuman aikana ottamilleen kuville sekä videokuvamateriaalille.

W. Muuta
Maratonin neljännelle ja puolimaratonin toiselle kierrokselle pääsee klo 15:20 asti. Maali suljetaan viimeistään klo 17.00. Tapahtumassa ei ole ikärajaa. Huomioittehan lapsia ilmoittaessa tapahtuman suuruuden sekä eksymisriskin reitillä. Alaikäisten osallistuminen huoltajan vastuulla.

X. Pirkka -minimaraton (kts: linkki)
Lasten Pirkka -minimaraton järjestetään perjantaina klo 18 alkaen Raatin stadionilla. Maksuttoman minimaratonin matkoina 350m (yli 6v.), 300m (4-6v.) ja 200m (alle 4v). Lapset voivat noutaa rintanumeronsa ennakkoon Raatin liikuntakeskuksen sisääntuloaulassa sijaitsevasta Info-pisteestä klo 17:30 asti, jonka jälkeen rintanumeroiden jako siirtyy Raatin Stadionille. 


               Oulun NMKY Ry | Raatintie 7, 90100 OULU |  maraton@onmky.fi  |  040-567 6586