25.5.2024

 
USEIN KYSYTTYÄ

 
www.terwamaraton.fi – sivustolta löydät kattavasti tietoa tapahtumasta.
Katso tästä meiltä yleisimmin kysytyt kysymykset.

Kysymykset
1. Mitä tehdä jos joudun keskeyttämään?
2. Onko osallistumiseni rekisteröitynyt?
3. Osallistumisoikeuden siirtäminen?
4. Osallistujatietojen muuttaminen?
5. Miten saan tapahtumamateriaalit?
6. Pitääkö tapahtumamateriaalit noutaa henkilökohtaisesti?
7. Unohdin ilmoittautua ennakkoon, vieläkö tapahtumaan voi osallistua?
8. Omat juomat maratonilla
9. En tiedä, kuulunko yleiseen sarjaan vai ikäsarjaan?
10. Onko juoksijoille varattu pysäköintitilaa tapahtuman aikana?
11. Vakuutus juoksun aikana ja toiminta hätätapauksissa
12. Liikuntasetelit ja -maksukortit                                                                                                           13. Meillä koko perhe innostunut osallistumaan tapahtumaanne. Saako perheen nuorin osallistua mille vain matkalle? Saako osallistua 10 km tai puolimaratoonille ? Jos saa niin osallistuuko samaan starttiin aikuisten kanssa. Tarkoitus olisi taivaltaa porukassa.
14. Miten koronaepidemia vaikuttaa 2021 tapahtumaan?

1. Mitä tehdä jos joudun keskeyttämään?
• Käy ilmoittamassa kisakansliassa keskeyttämisestä, jotta tulospalvelulle menee tieto keskeytyksestä. Täten tulospalvelun ei tarvitse turhaan odottaa maaliintuloasi. Mikäli tarvitset autokyydin tapahtuma-alueelle, voit soittaa juoksijanumerossa olevaan numeroon ja tilata veloituksettoman kuljetuksen. Kuljetus on mahdollista tilata myös huoltopisteiltä. Huomioithan että samaan aikaan saattaa olla useita keskeyttäneitä, joten voit joutua odottamaan hetken. Keskeyttämisilmoituksen voit tehdä myös autokyydin kuljettajalle.

2. Onko osallistumiseni rekisteröitynyt?
• Tehtyäsi ilmoittautumisesi www-sivujemme "ILMOITTAUDU"-sivun kautta, voitte tarkistakaa osallistumisenne perilletulon klikkaamalla www-kotisivumme ylälaidassa olevassa palkissa kohtaa "ILMOITTAUTUNEET", kirjoittakaa kenttään sukunimenne ja klikatkaa suurennuslasia. Mikäli osallistujatietonne löytyvät listasta on ilmoittautumisenne kunnossa.

• Mikäli ilmoittauduit muun kuin www-sivujemme "ILMOITTAUDU" -kanavan kautta (ryhmäilmoittautuminen, smartum/sporttipassi, siirto) nimesi ilmestyy "ILMOITTAUTUNEET" -sivulle sen jälkeen, kun ilmoittautuminen ja/tai siihen liittyvä maksusuoritus on tarkistettu.

• Mikäli tietojanne ei löydy osallistujalistoilta ja teit ilmoittautumisen kotisivujemme kautta Internet-ilmoittautumisella:

Suorititko ilmoittautumisen loppuun asti? Kirjoititko etu- ja sukunimen oikeisiin sarakkeisiin ja ilman kirjoitusvirheitä? Tarkista löytyvätkö tietonne syöttämällä osallistujahakuun etunimenne tai vain sukunimenne alkukirjaimet!

Huomioi, että ilmoittautuminen on sitova sekä onnistunut vasta, kun maksu on rekisteröitynyt. Tarkista, onko tililtäsi/luottokortiltasi veloitettu ilmoittautumismaksu.

Mikäli maksua ei ole veloitettu, ei ilmoittautuminen ole onnistunut. Tällöin voitte ilmoittautua uudestaan Internet-sivujemme kautta.

Mikäli maksu on lähtenyt tililtänne, mutta osallistujalistoilta ei tietojanne löydy, ottakaa yhteys tapahtuman järjestäjiin joko sähköpostilla tai puhelimitse. Yhteystiedot löytyvät terwamaraton.fi sivustojen alaosasta.

3. Osallistumisoikeuden siirtäminen
• kts: Peruutusturvamaksu, Siirrot, Muutokset

4. Osallistujatietojen muuttaminen
• kts: Peruutusturvamaksu, Siirrot, Muutokset

5. Miten saan tapahtumamateriaalit?
• Tapahtumamateriaalit voit hakea tapahtuman kisakansliasta juoksua edeltävänä päivänä klo 12-20 tai juoksupäivänä klo 9 alkaen. Kisakanslia sijaitsee Raatin Stadionin liikuntasalissa (Raatintie 2, 90100 Oulu).

Mikäli nimesi löytyy "ILMOITTAUTUNEET" -sivulla olevasta osallistujalistalta tai kisaviikolla julkaistavalta lähtölistalta, sinun ei tarvitse esittää maksutositetta kisakansliassa osallistujamateriaaleja noutaessasi.

Mikäli nimesi ei löydy ilmoittautuneet- tai lähtölistalta niin ole hyvä ja ota tosite maksusta mukaan, jotta voit esittää sen kisatoimistosta materiaaleja hakiessasi (kts myös yllä oleva kohta 2).

Suosittelemme kisamateriaalien hakua jo juoksua edeltävänä päivänä.
 
6. Pitääkö tapahtumamateriaalit noutaa henkilökohtaisesti?
• Jollet itse pääse paikalle, voit pyytää ystävääsi noutamaan tapahtumamateriaalit. Muista antaa materiaalit hakevalle henkilölle maksutosite osallistumismaksustanne.  Ryhmäilmoittautumisella tehdyissä ilmoittautumisissa ei tarvita kuittia. Suosittelemme kisamateriaalien hakua jo juoksua edeltävänä päivänä.
 
7. Unohdin ilmoittautua ennakkoon, vieläkö tapahtumaan voi osallistua?
• Tapahtumaan voi ilmoittautua myös jälki-ilmoittautumispisteellä tapahtuman kisakansliassa.(kts ILMOITTAUSTUMISOHJEET)
• Kisakanslia avoinna juoksua edeltävänä perjantaina klo 12-20 ja juoksupäivänä klo 9 alkaen.
• Ilmoittautumiset tulee olla tehtynä tunti (1h) ennen kyseisen matkan starttia.
• Huomioikaa, ettei jälki-ilmoittautumisissa ole enää voimassa alennuksia, maksutapana käteinen, yleisimmät maksukortit, käteisellä, yleisimillä maksukorteilla, Smartum-seteleillä, Smartum-kortilla, Virikeseteleillä tai TICKET-korteilla (Edenred), Eazybreak-mobiililla, TYKY-seteleillä. 

8. Omat juomat maratonilla (kts tapahtuma ohjeet, kohta N)
• Reitillä voit kantaa omaa pulloa mukanasi, esimerkiksi juomavyössä. Mikäli haluat omat juomasi huoltopisteille, tulee sinun tuoda omat juomasi ennakkoon kisakeskuksen maalin huoltopisteelle (Raatin Stadion), josta tapahtuman järjestäjä kuljettaa ne huoltopisteille.
• Raatin stadionilla omien juomien jättöpisteellä on kuljetuslaatikot huoltopisteittäin ja juoksijat itse laittavat pullonsa haluamiinsa laatikoihin.
• Huoltopisteille kuljetettavat omat juomat on toimitettava selvästi merkittyinä maalin huoltopisteelle (Raatin Stadion) niille varattuihin laatikoihin (vain maraton) tapahtumapäivänä klo 9:45 mennessä.
• Raatin stadionilla omien juomien jättöpisteellä on siis kuljetuslaatikot huoltopisteittäin ja juoksijat itse laittavat pullonsa haluamiinsa laatikoihin.
• Omia juomia voi tuoda vain tapahtumapäivänä. Klo 9:45 jälkeen juomia ei enää oteta vastaan.
• Huoltopisteillä omat juomat sisältävä pöytä on sijoitettu ensimmäiseksi, oikealle puolelle tulosuunnasta katsottuna.
• Omia juomia saa vastaanottaa vain huoltopisteiden yhteydessä. Huollon vastaanotto muualla voi johtaa hylkäykseen (IAAF sääntö 240).
 
9. En tiedä, kuulunko yleiseen sarjaan vai ikäsarjaan?
• Tapahtumassamme on useita eri ikäsarjoja, mutta teidän ei tarvitse huolehtia siitä mihin ikäsarjaan kuulutte, sillä juoksija sijoitetaan oikeaan ikäsarjaan automaattisesti syntymävuoden mukaan. Eri matkojemme ikäsarjat löytyvät täältä: KLIK.
• Sarja määräytyy juoksuvuoden joulukuun 31. päivän iän mukaan (IAAF sääntö 141).
• Juoksijan ei siis tarvitse huolehtia, mihin ikäsarjaan kuuluu, sillä sarja määrittyy automaattisesti syntymävuoden perusteella sekä netti-ilmoittautumisen että ryhmä-ilmoittautumisen yhteydessä.  

10. Onko juoksijoille varattu pysäköintitilaa tapahtuman aikana?
• Tapahtumakeskuksessa (Raatinsaari) on juoksijoille varattuna rajoitetusti  pysäköintitilaa. Liikenteenohjaajat ohjaavat teidät pysäköintialueelle, jossa on vapaita paikkoja. Tapahtumapäivän ruuhkien välttämiseksi paikalle kannattaa tulla hyvissä ajoin. Suosittelemme tulemaan paikalle joko polkupyörällä tai  julkisia kulkuneuvoja käyttäen. Linja-autoaikataulut löytyvät osoitteesta https://www.oulunjoukkoliikenne.fi/.

11. Vakuutus juoksun aikana ja toiminta hätätapauksissa
• Tapahtumaan osallistuvia ei vakuuteta tapahtuman järjestäjän puolesta. Suosittelemme osallistujille henkilökohtaista vakuutusta.
• Onnettomuuksien ja sairastapausten varalta suosittelemme kirjoittamaan liukenemattomalla kynällä juoksijanumerosi taakse seuraavat tiedot:
-Nimi ja syntymäaika
-Sairaudet ja lääkitykset
-Yhteyshenkilön nimi ja puhelinnumero
• Kyseiset tiedot auttavat ensiapuhenkilöstöä mahdollisissa hätätapauksissa.

12. Liikuntasetelit ja -sovellukset
•    Voit maksaa ennakkoilmoittautumisesi Smartum- tai ePassi -sovelluksilla ja Smartum-, Virike- tai TYKY-seteleillä. 
•    Jälki-ilmoittautumisen tapahtumaviikonloppuna kisakansliassa voi maksaa myös Smartum -seteleillä ja Smartum-sovelluksella, Virikeseteleillä, TYKY-seteleillä, TICKET-korteilla (Edenred), Eazybreak-sovelluksella, ePassi-sovelluksella.
Lisäohjeita ilmoittautumisesta löydät ILMOITTAUTUMISOHJEET -sivulta.

13. Saako perheen nuorin osallistua mille vain matkalle? Saako osallistua 10 km tai puolimaratoonille ?                                                                                                                                  •    Meillä ei ole alaikärajoja millekään matkalle, mutta haluamme rohkaista hinnoittelullamme nuoria osallistumaan lyhyemmille matkoille.  Osallistujat sijoitetaan automaattisesti ilmoitettujen syntymävuosien perusteella ennalta ilmoitettuihin ikäsarjoihin. Tapahtumamme eri matkojen ikäsarjat syntymävuosihaarukkoineen löytyvät täältä ... KLIK. Kunkin matkan kaikki ikäsarjat starttaavat yhtä aikaa, tapahtumassamme on sähköinen ´rfid chip´-ajanotto. Lisätietoja tapahtumasta löytyy täältä: KLIK.

14. Miten koronaepidemia vaikuttaa 2022 tapahtumaan?
• Tiedotamme mahdollisista koronarajoitusten aiheuttamista poikkeusjärjestelyistä keväällä 2022. Jos joudumme peruuttamaan 2022 Terwahölkän ja -maratonin koronaviruksen vuoksi, niin kaikki tapahtumaan tehdyt ilmoittautumiset siirtyvät automaattisesti seuraavan vuoden tapahtumamme. Ilmoittautumisen yhteydessä hankitulla peruutusturvalla on toki oikeutettu siirtämään osallistumisensa ensi vuoteen siinäkin tapauksessa, että 2022 tapahtuma järjestetään.

Tervetuloa Terwahölkkä ja –maraton tapahtumaan!


               Oulun NMKY Ry | Raatintie 7, 90100 OULU |  maraton@onmky.fi  |  040-567 6586